Onwaarschijnlijke overname van kinderkledingzaak

28 maart 2009

 

Marius Langenberg, onlangs nog een workshop bijgewoond van de Havenloods, en Chris Schippers, beiden werkloos, beginnen een kinderkledingwinkel

de winkel is inmiddels verbouwd...

de winkel is inmiddels verbouwd…
mariusjr

Door privéomstandigheden heeft het niet lang geduurd voordat Sabrina Looren de Jong Smits haar winkel wilde verkopen die officieel op 8 augustus 2008 geopend werd.
Belangstelling was er genoeg die de zaak wel wilde overnemen. Zo was er bijvoorbeeld belangstelling van een drogist en van een kledingatelier.
Hoe verrassend is het, dat het uiteindelijk 2 stoere mannen geworden zijn die de winkel gaan voortzetten. Hoe kwam het tot deze keuze? Belangstelling was er immers genoeg? Misschien omdat deze 2 mannen bereid waren het bedrijf voort te zetten met behoud van de naam Briens?
Diverse zakelijke adviseurs moesten wel even op hun hoofd krabben, nadat duidelijk werd dat zij het waren, die de winkel over wilde nemen.. steevast met de woorden: “tja.. ik wil niet discrimineren.. maar… 2 mannen?” Zo ook de bank, die wel heel erg huiverig was, en het plan in eerste instantie dan ook weigerde.
“Het is ook niet de bedoeling dat wij alleen en continu in de zaak gaan staan”, aldus Marius Langenberg en Chris Schippers, “gelukkig hebben we hulp van diverse vrouwelijke vrijwilligers uit onze familie, zoals Christina, de nicht van Chris, of Melena, de vrouw van Marius.
“Ja, hoe konden we ook anders, tot slot van rekening moesten we zelfs nog leren hoe we de kleding op moesten hangen, het verschil tussen meisjes en jongenskleding… en welke maat hoort bij welke leeftijd?” Ondanks, dat vooral Chris Schippers best veel ervaring had met het verkopen van kleding op markten en braderieën.
“We zullen ons niet alleen gaan richten op kinderkleding”, aldus Marius Langenberg. We willen niet alleen de moeders en grootmoeders binnen hebben met hun kroost, we willen dat de echtgenoten ook mee naar binnen gaan! Gewoon door ook voor hun leuke dingen in te gaan kopen.”
“Natuurlijk hebben we wel even overwogen om geen kinderkleding meer te verkopen. Maar dat plan hebben we snel overboord gegooid. Vooral door veelvuldig aandringen van vaste klanten is de overtuiging gegroeid dat er gewoon veel vraag is naar goedkope kinderkleding welke kwalitatief toch redelijk tot goed is.”
“Door de verbouwing die deels nog aan de gang is, zijn we nog niet veel open geweest… officieel gaan we 1 april open, nee, geen grapje, en op die dag willen we elke klant die iets koopt een leuk geschenkje laten uitkiezen!”

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s